woensdag 17 december 2008

Verhuizen (2). De bouwconsulent (1)

Wij hadden gehoord, dat het heel handig kon zijn, voor een verbouwing een bouwconsulent in te schakelen. Wij checkten dat bij de bouwkundige van Eigen Huis. Die vond dat ook, en hij wist ook wel iemand die heel geschikt was.
We maakten kennis, en besloten met de man in zee te gaan. Het eerste waar hij zich mee bezig zou houden was het aanvragen van een bouwvergunning voor een dakkapel.
Hij ging voortvarend te werk. Wij gaven aan wat ons voor ogen stond, hij maakte tekeningen en stuurde die op naar de gemeente. En het duurde niet lang voor wij een bouwvergunning in huis hadden. We vonden zijn rekening wel wat hoog, maar iemand die zo voortvarend te werk ging was dat wel waard, dachten we.
Maar we ontdekten wel twee minpunten:
- Hij had voor hij de tekeningen etc. had ingediend bij de gemeente die niet aan ons laten zien, en wat hij had aangevraagd klopte toch niet helemaal met wat wij hadden gewild.
De tekeningen waren niet correct. Soms was oud en nieuw verwisseld, de maten waren niet goed, en links en rechts waren ook wel eens verwisseld.
Toen we om correcte tekeningen vroegen kregen we wel verbeterde, maar nog steeds geen correcte tekeningen.

Geen opmerkingen: