woensdag 1 april 2009

Verhuizen(10). De verhuizing.

Verhuizen is één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven, zegt men wel eens. Onze verhuizer (M&M uit Beverwijk' heeft gemeend extra zijn best te moeten doen om onze stress nog wat groter te maken. We hadden de afspraak dat op 14 juni om 8 uur de verhuiswagens voor zouden rijden.
Maar pas om 8.30 kwam er een verhuizer, die glas kwam inpakken.
Dat was ook afgesproken, maar hij wist van niets over de verhuisauto's. Bellen leverde als resultaat dat we voor de volgende dag waren ingepland. Ze hadden zich gewoon een dag vergist. Maar wij moesten het huis de volgende dag wel leeg en schoon opleveren, om 9 uur. Paniek in de tent. Ze zouden hun uiterste best doen om ons nog op tijd te verhuizen. Dat betekende dat een ploeg verhuizers om 15.30 aan kwam zetten, en de boel begon in te laden. Er waren toen ook verhuiswagens gekomen. Het ging heel onhandig: voor een zoldertje boven de trap gebruikten wij altijd een trapje. Toen zij dat zoldertje gingen leeghalen was dat trapje ingepakt, en kon niet uit de auto gehaald worden. Om 22 uur waren ze het zat. De auto's waren vol, maar niet alles was ingepakt (niet goed ingepakt dachten we); ze lieten 3 kasten staan want die konden ze de trap niet af krijgen zeiden ze. Dat was ons in het verleden wel eens gelukt. Bij hun pogingen werd wel de trap beschadigd. Maar zelfs zonder die 3 kasten lukt het ze niet alles in te pakken. Ze beloofden de volgende morgen om 7 uur terug te komen.

Later hoorden we van de nieuwe bewoners dat ze de kasten naar de garage hadden gebracht (en weer terug), over dezelfde trap.

Geen opmerkingen: