vrijdag 18 november 2011

Weigerambtenaar

Een weigerrambtenaar is een ambtenaar die weigert het huewlijk tussen mensen van hetzelfde geslacht te voltrekken. De Tweede Kamer vindt dat ze ontslagen moeten worden.
Stel nu dat ze hun baan belangrijker vinden dan hun principe, en huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht gaan voltrekken. Ze houden dan ook een speech. Hoeveel vrijheid hebben ze om te zeggen wat ze vinden van zo'n huwelijk? Mogen ze de bijbelteksten citeren waarop hun bezwaren zijn gebaseerd? Zoiets van: "geniet maar van het leven, want als jullie dood gan gaan jullie naar de hel"? Zijn er eigenlijk regels voor wat een ambtenaar bij een huwelijkssluiting wel of niet mag zeggen? Ze zeggen nu ook wel eens vreemde dingen, maar als we weigerambtenaren dwingen een toespraakje te houden moeten we daar dus beslist regels voor maken. Censur dus.
Misschien is het beter dat toespraakje maar af te schaffen. Als je de geborte van een kind komt aangeven krijg je ook geen toespraak, en een geboorte is net zo goed een heel emotioneel gebeuren. Maar daar denkt de Tweede Kamer niet aan. Sukkels zijn het.

Geen opmerkingen: