dinsdag 24 maart 2009

Verhuizen (8). De stoomdouche.

Mijn vrouw wilde graag een stoomdouche in de badkamer, dus we bestelden er een bij de firma van de vorige blog. We hadden, met behulp van vrienden, een bedrijf gevonden dat onze badkamer wel wilde installeren. Dus ook de stoomdouche. We hadden een stoomdouche besteld waarmee allerlei bijzondere dingen konden. Er was bijvoorbeeld een radio ingebouwd.
Maar toen we die probeerden deed hij het niet. Toen we de handleiding bestudeerden ontdekten we, dat er een antenne aan moest, en dat had de bouwer niet gedaan. "U kunt toch niet verwachten dat de bouwers van te voren de handleiding bestuderen!" was zijn verweer.
Ook de afvoer deugde niet. De badkamervloer kwam blank te staan als er werd gedouched. Dit probleem werd op een originele manier opgelost. De stoomdouche had er in zijn geheel uitgetrokken kunnen worden om naar de afvoer te kijken, maar in plaats daarvan werd er een gat geboord in de muur waartegen de stoomdouche stond, en door dat gat werd de reparatie uitgevoerd.
Het deed mij denken aan een mop uit de USSR: een tandarts had een methode ontdekt om via de anus iets aan het gebit te doen. Toen een Westers journalist vroeg waarom dat zo ingewikkeld moest, werd tegen hem gezegd: "U denkt toch niet dat iemand hier zijn mond open durft te doen?"
Dat gat had de tegels, die we achter de stoomdouche hadden laten aanbrengen, beschadigd, en dat kon niet gerepareerd worden. Om het goed te maken tekende de bouwer een verklaring, dat als wij binnen 15 jaar de stoomdouche wilden vervangen, hij die tegels alsnog zou laten repareren.
Mocht iemand geïnteresseerd zijn i de naam van het bedrijf, dan moet hij/zij mij maar een email sturen: michiel.osinga@gmail.com.

Geen opmerkingen: